Siirry suoraan sisältöön

Mirva Alitalo

Olen yrittäjä, jolle on kertynyt runsaasti osaamista uralla tehdystä työstä, lukuisista kohtaamisista erilaisten asiakkaiden, perheiden ja verkostojen kanssa.

Olen ammatiltani terveydenhoitaja ja yrittäjyyteni lisäksi työskentelen Satakunnan hyvinvointialueella lastenneuvolan terveydenhoitajana. Lapset ja perheet ovat lähellä sydäntäni. Valmistuin terveydenhoitajaksi vuonna 1993, joten siltä sektorilta minulla on pitkä tausta ja vahva osaaminen. Opiskelin SAMK:ssa ratkaisukeskeiseksi neuropsykiatriseksi valmentajaksi ja valmistuin keväällä 2022. Opiskelin, koska halusin kehittyä ja auttaa jatkossa nepsy-haasteiden kanssa kamppailevia henkilöitä/perheitä.

Asiakkaiden ikä, toimintakyky ja arjen haasteet ovat vaihdelleet työurallani. Työvuosiin mahtuu monenlaista kehittelytyötä, uusia palveluita ja ajan hengen muutoksia. Tiivistetysti työvuodet ovat olleet täynnä oppimiskokemuksia ja oivalluksia, joita välitän omassa työssäni asiakkaiden, perheiden ja monialaisen verkoston käyttöön. Tavoitteena on saada asiakkaissa vahvistumista ja voimaantumista omaan arkeensa omien voimavarojen ja vahvuuksien kautta, perheille apua/tukea selviytyä arjesta mahdollisiman hyvin.

Vahvaa osaamistani on asiakkaiden ja arjen havainnointi, sekä asiakkaden, läheisten ja ammattilaisten ohjaaminen. Tavoitteena on löytää kullekin henkilölle/perheelle sopivia ja toimivia tapoja oppia ja toimia arjessa. Toisaalta tavoitteena on tukea asiakkaan kanssa työskenteleviä ammattilaisia löytämään keinoja ja käyttämään niitä arjessa.

Olen persoonana hyvin ratkaisukeskeinen, nopea ja omaan erittäin hyvän organisointikyvyn. Olen toisaalta myös erittäin hyvä kuuntelija, hahmotan maailmaa ja tunnetiloja tarkasti, olen empaattinen ja rohkea. Katson aina positiivisesti ja luottaen tulevaan.

Olen kolmen pojan äiti ja näiden poikien rinnalla olen kokenut monella tavalla elämää, varhaiskasvatuksessa, koulumaailmassa, harrastuksissa, kaverimaailmassa, työelämässä…. Jokaisen kohdalla aivan eri tavalla, heidän omien vahvuuksien ja haavoittuvuuksien kautta.

Toivottavasti tämä teksti avaa minua hieman henkilönä, koska nepsy-valmennusta tehdään paljon sillä miten asiakkaan ja valmentajan kemiat kohtaavat. On tärkeää, että sinun/teidän avuksenne tulevan henkilön ja palvelun valinnassa saa riittävästi pohjatietoa päätöksen tekemiseen, jotta tulisi varmasti valittua oikea valmentaja ja tarkoituksenmukaisin palvelu.